Varasto loppu
Löytöretkeltä lautaselle
Mirja von Knorring, Sikke Sumari
ISBN | 9789522208422 |
---|---|
Kirjailija | Mirja von Knorring, Sikke Sumari |
Kustantaja | Readme.fi |
Julkaisukuukausi | huhtikuu 2014 |
Sivumäärä | 200 |
Paino | 1060 g (gramma) |
Mitat | 262 × 198 × 27 mm (millimetri) |
Esittely
Myyntimenestyskirjojen tekijöiden uusin keittokirja hyödyntää Kreetan Välimerellisiä raaka-aineita modernilla tavalla. Ruokatrendien seuratessa toistaan ja terveellisyyskeskustelun velloessa kiihkeänä kaksi intohimoista kulinaristia ja tunnettua ruokakirjailijaa, Sikke Sumari ja Mirja von Knorring päättivät lähteä tutkimaan, miten eletään ja syödään siellä, missä kuulemma eletään satavuotiaiksi. Löytöretki suuntautui Kreetan saarelle, jonka elämään ja keittiöön arabit, venetsialaiset ja ottomaanit ovat jättäneet jälkensä ja jossa muun maailman ruokatrendit on jätetty omaan arvoonsa. Kreetalla he kohtasivat ihmisiä, joiden aito ystävällisyys ja vieraanvaraisuus kumpusivat syvältä sydämestä. Heille avautuivat kotien ja tavernojen ovet. Heille kerrottiin saaren vuosisataisen ruoanvalmistustaidon perinteet ja katettiin ruokapöydät, joiden tunnelmassa viivyttiin pitkään, syötiin hyvin, laulettiin laulut ja opeteltiin tanssiaskeleet. Elämänmenossa ja ruokapöydän ääressä olivat mukana kaikki – nuoret ja vanhat, terveet ja vinksahtaneet. Ruokaa Kreetalla tehdään aina niin, että sitä riittää sillekin, joka yllättäen saapuu paikalle. Näistä kokemuksista syntyi kirja, jossa kreetalaisen ruokapöydän rakkaudella valmistetut antimet pääsevät kuvin ja sanoin lukijan keittiöön. Seepiamuhennoksen täyteläinen maku ja fenkolipiiraan viettelevä makeus antavat aavistuksen siitä, miten elämää on elettävä, jos haluaa elää onnellisena satavuotiaaksi.