Paikanvaraus
Tulossa

Kulinaariset aikakirjat - Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä

Eero-Pekka Rislakki

28,90 
EAN

9789524161008

Julkaisupäivä

29.09.2025

Kirjastoluokka

68.2

Kirjailija

Eero-Pekka Rislakki

Esittely

Eeropekka Rislakki tunnetaan pitkän linjan toimittajana, päätoimittajana sekä kulttuurin moniottelijana. Yksi hänen aihepiireistään on ollut ruoka, juoma ja ravintolat sekä ruokakulttuuri ja sen takana oleva politiikka.

Kulinaariset aikakirjat – Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä on kokoelma kolumneja ja kiistakirjoituksia useammalta vuosikymmeneltä Rislakin 1980-luvulla perustamasta City-lehdestä lähtien täysin uusiin teksteihin.

Rislakin tekstikokoelman aiheet ja poikkeukselliset näkökulmat kutsuvat lukijan ravistelemaan käsityksiään ruoasta ja sen monista merkityksistä, sekä miten yllättävät seikat vaikuttavat suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Mistä ruokakulttuuri syntyy?

Se on kaikkien ruokaan liittyvien osatekijöiden summa maanviljelystä fossiilisten lannoitteiden käyttöön ja elintarviketeollisuuteen, villiruoasta lisäaineisiin, pikaruoasta markettien 20-metriseen maitotuotehyllyyn, kouluruokailusta huippuravintolaan, keinolihasta ruokaturvallisuuteen, teollisesta ruoasta käsityöläisyyteen, ylipainosta hiilinieluihin, lähiruoasta ravitsemussuosituksiin, eläinten oikeuksista vegaaneihin, ruokapornosta terveysintoiluun, yksin syömisestä juhlapöytiin sekä mm. alkoholipolitiikasta ruokailuun, eli miten, missä ja keiden kanssa syömme ruokaa ja juomme juomia kuten maitoa, olutta ja viiniä.

Ruoka on kulttuuria, kun se on kasvatettu, kun se on valmistettu, kun sitä syödään ja kun se on oman identiteettimme vertauskuva.

Tämä kirja vastaa tiedonnälkään ja avaa ruokapöydän ihmeellisen maailman. Rislakki ei luo vastakkainasettelua siitä, mikä on meille terveellistä tai haitallista, vaan hän keskittyy siihen, mikä on kiinnostavaa.