Varastossa

Koko lihan maku

Mika Roito, Pekka Salmela

38,00 
ISBN

9789522207869

Kirjailija

Mika Roito, Pekka Salmela

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2015

Sivumäärä

144

Paino 600 g (gramma)
Mitat 215 × 215 × 17 mm (millimetri)

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Ruoanlaitto ei saa olla vakavamielistä vääntöä, vaan vapauttavaa ja riemastuttavaa tekemistä sekä oivaltamista. Kirjan resepteistä paistaa, että tekijät tekevät ruokaa suurella sydämellä ja lusikka koko ajan valmiina – ”maistamme raaka-ainetta, maistamme kypsyvää tuotetta ja maistamme kypsää tuotetta. Raaka-aineet kuitenkin maistuvat aina erilaisilta – riippuen kasvattajasta, vuodenajasta ja säilyttämisestä. Maistakaa siis ruokaa ja reagoikaa raaka-aineiden makuihin.” Kirjan ohjeet on tehty kotikeittiössä toteutettaviksi. Lisäksi Sous-vide-kokkeja varten kunkin otsikon alla on nuotit annoksen kypsentämiseen sirkulaattorissa. Annosten maut taas perustuvat komponentteihin, joiden maut tukevat toinen tosiaan. Kokonaisuus on järjestään parempi kuin osiensa summa. Vaikka kirja nojaa vahvasti lihaan, on siinä otettu huomioon lihan järkevä osuus annoksissa. Tekijät panostavat vahvasti kasviksiin ja niiden rooli on suurempi kuin niiden maailman tylsin nimi – lisuke – antaa olettaa. Kasvikset, pavut ja linssit näyttelevätkin omaa vahvaa rooliaan kirjassa. ”Toivomme, että kirja välittää aitoa välittämistä eläimestä: uskomme vahvasti, että eläinten kasvattaminen ihmisravinnoksi velvoittaa meitä käyttämään sen parhaalla mahdollisella tavalla ruoanlaittoon.” Mika Roito ja Pekka Salmela – Ravinteli Bertha