Varastossa
Kokkikoulu - kotikokista mestarikokiksi
Matti Lempinen, Miro Kurvinen
ISBN | 9789523210394 |
---|---|
Kirjailija | Matti Lempinen, Miro Kurvinen |
Kustantaja | Readme.fi |
Sidosasu | Kovakantinen, sidottu tai koteloitu |
Julkaisukuukausi | elokuu 2015 |
Sivumäärä | 250 |
Paino | 730 g (gramma) |
Mitat | 257 × 208 × 19 mm (millimetri) |
Esittely
Kokkikoulun ohjeiden avulla meistä jokainen oppii kokkaamaan mestarikokin lailla. Kirja perustuu Kokkikoulu Espan resepteihin. Kokkikoulu Espassa vierailee vuosittain 2500 asiakasta, joten kirjan reseptit ovat todella hyvin testattuja. Kirjan tavoite on, että kuka tahansa oppii kokkaamaan kirjan reseptejä omassa kotikeittiössään. Kirja on jaettu 6 osa-alueeseen: 1. Kokkikoulun “kokkauksen filosofia”, 2. Juomien ja ruuan yhdistäminen ja menusuunnittelu 3. Alkuruuat 4. Väliruuat 5. Pääruuat 6. Jälkiruuat Matti Lempinen – Keittiömestari / Kokkikoulu Espa “The Chéf Matti” on tehnyt huikean uran suomen ykkösravintoloiden keittiöissä. Matti on työskennellyt urallaan ravintoloissa kuten Palace, Nokka, Torni, ja Lord.. Matti on kokannut ja opettanut kokkaamista jo kolmen vuosikymmenen ajan. Nykyisin hän toimii isäntänä Kokkikoulu Espassa. Hänellä on vyöllään arvostetut Michelinin tähdet niin Hotel Palacen kuin Lordinkin keittiöistä. Matti on Markus Maulavirran kanssa ollut ensimmäisiä lähiruuan puolesta puhujia ja se näkyy myös tämän kirjan sisällössä. Suurin osa klassisista skandinaavi- resepteistä onkin Matin käsialaa. Miro Kurvinen – TJ / Kokkikoulu Espa ja Ravintola Tonys Deli Miro on restonomi ja itse oppinut fanaattinen “foodie” ruokaharrastaja, joka voitti Master Chef kilpailun vuonna 2014. Miro on matkustellut paljon ja tutustunut eri maiden keittiöihin matkoillaan. Miro sanookin syöneensä elämänsä aikana yli 1500:ssa eri ravintolassa. Aasian ja Italian keittiöt ovat hyvin lähellä Miron sydäntä ja hän tuokin kirjaan oman etnisen mausteensa klassikkoreseptejä muokkaamalla.