
Klassikoita Karjalasta - Keittokirja
Merja Naumanen
EAN | 9789524160094 |
---|---|
Julkaisupäivä | 08.09.2025 |
Kirjastoluokka | 68.2 |
Kirjailija | Merja Naumanen |
Esittely
Reseptit ja upeat kuvat suomalaisten rakkaimpiin ruokiin, jotka ovat lähtöisin Suomen Itärajalta. Onko mistään muusta maakunnasta tullut koko Suomen ruokasuosikkeja näin paljon – karjalanpiirakat, uuniruoat, kaalikääryleet, kukot, paistit ja säilöntä unohtamatta hipleitä ja herkullista leivontaa. Kirjaan on ammennettu Pohjois-Karjalassa (ja myös Etelä-Karjalassa) aina syötyjä ruokia sekä Venäjän Karjalan tasavallasta evakkojen mukanaan tuomia ruokamuistoja. Ripaus uudistusta mausta tinkimättä vie sinut makumatkalle jylhien vaarojen, kalavesien, sieni- ja marjametsien ja leivinuunin tunnelmaan.
Kirjoittaja
Merja Naumanen on syntynyt ja asunut lapsuuden sekä nuoruuden Outokummussa. Vanhemmat ovat Liperistä ja toinen isoäideistä tullut Karjalan tasavallasta Repolan kylästä. Perheen kesäpaikka oli Rautjärvellä hyvien kalavesien äärellä. Kotona on aina tehty kaikki ruoka itse ja pitkälti myös hankittu itse. Merjalta on ilmestynyt ruokakirja Leivo C´est Parti vuonna 2022 ja hän on työskennellyt ruoan parissa jo vuosikymmeniä erilaisissa tehtävissä ja nykyisin Catering yrittäjänä.
Kuvaaja ja stailisti
Sarianne Solio on kotoisin Kouvolasta; hän on taitava valokuvaaja, stailisti, floristi ja työskentelee tällä hetkellä perheyrityksessä Kouvolassa. Sariannen isoisä on tullut evakkona Viipurista, joten kirja on rakas maku- ja kuvamatka myös hänelle. Sarianne on kuvannut Merjan ensimmäisen ruokakirjan Leivo C´est Parti!