Varasto loppu
Karppaajan arkiruokaa - aitoa kotiruokaa
Per Wikholm
ISBN | 9789522204240 |
---|---|
Kirjailija | Per Wikholm |
Kustantaja | Readme.fi |
Julkaisukuukausi | syyskuu 2011 |
Sivumäärä | 200 |
Paino | 580 g (gramma) |
Mitat | 237 × 178 × 18 mm (millimetri) |
Esittely
95 helppoa ruokalajia edullisista raaka-aineksista Karppaajan arkiruokaa auttaa karsimaan hiilihydraattien määrää aiheuttamatta kuitenkaan suurta lovea kukkaroon. Hiilihydraattiherkkyys voi vaihdella perheenjäsenten välillä. Usein joku perheessä joutuu terveyssyistä noudattamaan tiukkaa vhh-ruokavaliota. Hänen elimistönsä saattaa olla poikkeuksellisen herkkä hiilihydraateille esimerkiksi ylipainon, diabeteksen tai epilepsian vuoksi. Muut perheenjäsenet voivat ehkä syödä enemmän hiilihydraatteja. Tässä keittokirjassa esitellään erilaisia vaihtoehtoja tarjota samaa pääruokaa eri lisäkkeiden kanssa. Osa kirjan resepteistä sopii tiukasti vhh-ruokavaliota noudattavalle ja osa on tarkoitettu sellaisille, joiden ruokavalio sisältää hieman enemmän hiilihydraatteja. Vaivatonta, luonnollista ja terveellistä Vähähiilihydraattista ruokavaliota on helppo noudattaa: unohda jalostetut hiilihydraattipitoiset elintarvikkeet, jotka ovat kuuluneet ruokavalioomme vasta vähän aikaa. Luovu sokerista, leivästä, pastasta, perunamuusista ja riisistä tai rajoita niiden käyttöä tiukasti. Käytä sen sijaan runsaasti lihaa, kananmunia, kalaa, äyriäisiä ja kasviksia, joita ihminen on perinteisesti syönyt. Sisällytä ruokavalioon sopivassa määrin juureksia, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä. Meille Pohjolan asukkaille maitotuotteet ovat myös pitkään muodostaneet tärkeän proteiinin sekä välttämättömien rasvojen ja mineraalien lähteen.