Varasto loppu
Jamien ruokavallankumous
ISBN | 9789522204660 |
---|---|
Kustantaja | Readme.fi |
Sidosasu | Kovakantinen, sidottu tai koteloitu |
Julkaisukuukausi | helmikuu 2012 |
Sivumäärä | 360 |
Paino | 1316 g (gramma) |
Mitat | 254 × 197 × 29 mm (millimetri) |
Esittely
Tervetuloa ruokaministeriööni! Luulitko, että et ikinä oppisi tekemään ruokaa? Usko pois, tämän kirjan reseptien ja kuvituksen avulla opit valmistamaan herkkuruokia 24 tunnissa. Ruoan laittaminen perusraaka- aineista on keskeinen taito, joka auttaa sinua säästämään rahaa, tuo paljon iloa ja vie sinun, perheesi ja ystäviesi elämää terveellisempään suuntaan. Kuka tahansa oppii kokkaamaan. Kun pääset alkuun, voit pian opastaa ystäviäsikin kokkaamaan kotona. Pane siis toimeksi, harjoittele yksi resepti päivässä − ja levitä kokkaamisen iloa eteenpäin. Sain idean tähän kirjaan kaikista niistä tapaamistani ihmisistä, jotka luulevat, että he eivät voi koskaan oppia valmistamaan ruokaa. Suhtaudun tietysti tällaiseen ajatteluun kuin härkä punaiseen vaatteeseen: uskon nimittäin, että yksinkertaisen kotiruoan valmistaminen kuuluu niihin perustaitoihin, jotka jokaisen ihmisen tulee hallita voidakseen huolehtia itsestään, perheestään ja ystävistään. Niinpä kirjoitin tämän kirjan kannustaakseni sinua (tai ketä tahansa, jolle kirjan ostat) oppimaan helpon ja nopean kokkaamisen salat. Olen valinnut kirjaan kaikkien rakastamia suosikkiruokia helppoina resepteinä, joiden selkeät ohjeet ja havainnollinen kuvitus opastavat sinut uuteen ja uljaaseen ruokamaailmaan. Oletpa sitten epävarma aloittelija tai yksinkertaista perusruokaa arvostava kokeneempi kokki, minä ja kirjani autamme sinua kokkaamaan todella herkullisia suosikkiaterioita. TEHDÄÄN SE YHDESSÄ! Jamie Oliver aloitti ruoanlaiton 8-vuotiaana varttuessaan vanhempiensa The Cricketers –pubravintolassa Englannin Essexissä. Hänen rakkautensa ruokaan syttyi nopeasti ja jatkui työn merkeissä The Neal Street -ravintolassa ja myöhemmin River Café’ssa. Vuonna 2002 Jamie perusti Lontooseen Fifteen-ravintolan ja samaa nimeä kantavan säätiön, joka kouluttaa syrjäytyneistä nuorista kokkeja. Myös Cornwalliin, Amsterdamiin ja Melbourneen on sittemmin avattu Fifteenravintola. Lisäksi Jamie on avannut Britanniassa Jamie’s Italian -ravintolaketjun. Vuonna 2005 Jamie toimi keulakuvana Feed Me Better -kampanjassa, jonka tavoitteena oli parantaa kouluruoan laatua. Kampanjan ansiosta Britannian hallitus muutti merkittävästi kouluruokailua koskevia linjauksiaan, ja kouluille ohjattiin lisää varoja entistä ravitsevamman ruoan tarjoamiseksi. Jamie kirjoittaa lukuisiin lehtiin Britanniassa ja sen ulkopuolella. Jamie, hänen vaimonsa Jools ja pariskunnan lapset asuvat Lontoossa, mutta heillä on nykyisin talo myös Jamien kotikulmilla Essexissä.