Varastossa

Italia - Keittokirja

Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

28,90 
Julkaisupäivä

23.10.2024

EAN

9789523737136

Kirjastoluokka

68.2

Kirjailija

Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

Paino 1408 g (gramma)
Mitat 255 × 207 × 36 mm (millimetri)

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Cacio e Pepe, Parmigiano-Reggiano, Pesto Genovese, Caponata, Aperol Spritz… Italiaista ruokaa ja juomaa rakastavat kaikki.

Italia – Keittokirja sukeltaa syvälle saapasmaan makuihin ja esittelee parhaat reseptit maan suurimpien kaupunkien kautta myös ravintoloihin ja raaka-aineisiin
tutustuen. Retki alkaa Milanosta, josta matka jatkuu Torinon ja Alban kautta Ligurian rannikolle Genovaan.

Pastan ja parmesaanin maakunnassa Emilia-romaganassa ruokaa laitetaan maakunnan kolmessa tärkeimmässä ruokakaupungissa Bolognassa, Modenassa
ja Parmassa. Venetsiassakin piipahdetaan ja tietenkin pavunpurijoiden Firenzessä. Laziota kirjassa edustaa ylväs Rooma ja Campaniaa remuisa Napoli. Sisiliassa syödään Palermossa ja Syrakusassa.

Kirja sisältää jokaisesta mainitusta kaupungista napakan tietopaketin ja kullanarvoisia vinkkejä baareista, ravintoloista ja kahviloista Italian-matkaa suunnitteleville. Helppotekoiset reseptit klassikoista vähemmän tunnettuihin erikoisuuksiin on suunniteltu nimenomaisesti suomalaisille kotikokeille.