Varastossa
Hyvä VHH - Helposti vähemmän hiilareita
Anna Koro
ISBN | 9789523732568 |
---|---|
Kirjailija | Anna Koro |
Kustantaja | Readme.fi |
Sidosasu | Kovakantinen |
Julkaisukuukausi | elokuu 2021 |
Sivumäärä | 300 |
Esittely
Tämä keittokirja sisältää yli 80 käytännöllistä reseptiä, jotka auttavat lukijaa tekemään taloudellisesti, ravitsemuksellisesti ja ekologisesti järkevää ja maukasta ruokaa.
Ohjeisiin on merkitty ravintosisällöt sekä vinkkejä, miten ruokailun voi helposti järjestää perheessä, jossa kaikki eivät rajoita hiilihydraattien saantia. Kirja sisältää tietoiskun vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, harvemmin käytetyistä raaka-aineista sekä toimivan keittiön työvälineistä. Kirja toimii oppaana aloittelijalle ja inspiraationa vähähiilihydraattisen ruokavalion jo tuntevalle.
MALLIOHJE s. 56
FETA-PINAATTIMUNAKAS
(1 annos)
2 isoa luomukananmunaa
½ dl kuohukermaa
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta pinaattia
25 g fetajuustoa
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä.
- Kaada munakasmassa pannulle. Kerää massaa pannun ulkoreunoilta sisäänpäin, jotta raaka massa valuu reunoille.
- Laita pinaatti munakkaan päälle. Murustele pinnalle feta.
- Anna hautua hetkisen kannen alla, jotta pinaatti pehmenee.
HH 5 g, Prot 25 g, Rasva 52 g, Kcal 588 / annos
MALLIOHJE s. 72
VADELMAINEN TUOREPUURO
(2 annosta)
1 dl luonnonjogurttia
½ dl kookoskermaa
1 rkl fibrex -kuitua
½ rkl chian-siemeniä
½ rkl kurpitsansiemeniä
50 g vadelmia
- Sekoita kaikki ainekset kannellisessa purkissa.
- Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
- Koristele halutessasi vadelmilla ja siemenillä.
HH 6,4 g, Prot 4,4 g, Rasva 16,4 g, Kcal 194 / annos