Pikahaku   laajennettu haku »
Lue ja osaa - Readme.fi
Hakemisto
Kotisivulle
Kirjahaku

Tietokirjat
Yrityskirjat
Sarjakuvat & Fiktio
Digi-kirjat
IT-kirjat
Lapset & Nuoret

Uutuudet
Tulossa
Media
INFO
Yritys
Yhteystiedot
Tilauskirjat
Töitä tarjolla
Mistä ostaa?
Ohjeet
Yritykset ja yhteisöt
Verkkokaupat

Email palvelu@readme.fi

Suomi sodassa - Laulut auttoivat


Porvali, Seppo

Kustantaja: Readme.fi
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 10.2017
ISBN: 9789523215054
Sivuja: 180
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Kirjojamme voi tilata useista eri verkkokaupoista kuten www.adlibris.com/fi sekä www.suomalainen.com, www.booky.fi, www.akateeminen.com, www.cdon.fi/kirjat, www.prisma.fi, www.sokos.fi, www.citymarket.fi, www.info.fi ja www.karkkainen.com tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
Esittely

Teos Suomi sodassa - Laulut auttoivat kertoo sotiemme ajan viihteestä, lauluista, jotka auttoivat rintamalinjan kurimuksessa, niiden tekijöistä ja esittäjistä.

Talvisota oli lyhyt ja ankara. Viihdytyskiertueille tuona aikana ei ollut tilaa. Mutta etulinjan korsuissa poikiamme viihdyttämässä kiersi Lapatossu eli näyttelijä Aku Korhonen mukanaan usein kollega Uuno Laakso, jotka nostivat hauskoilla jutuillaan hymyn, jopa naurun etulinjan miesten taistelujen rasittumille kasvoille.

Jatkosodassa päämaja valjasti viihteen käyttöön maan tunnetuimmat asevelvolliset taiteilijat Tauno Palosta Georg Malmsteniin, jotka viihdytyskiertueillaan riensivät sotilaittemme iloksi aina Hangosta Petsamoon.

Sota-aika tuotti monta kaunista säveltä ja nosti esiin useita kuuluisuuksia, yksi heistä oli alikersantti Henry Theel. Kappale Äänisen aallot käytiin levyttämässä Saksassa, kun siihen Suomessa olojen niukkuuden takia ei ollut mahdollisuutta.

Silmien välliin, Eldankajärven jää, Röhöranta, Äänisen aallot, Ilta Kannaksella, Kremlin uni, Njet Molotoff, Vartiossa, Iso-Iita ovat kaikki sota-ajan tuotoksia. Monista syntyi ikivihreitä kappaleita ja yhtä monet joutuivat sotien jälkeen sensuurin (lue: neuvostoliitto-laisten) hampaisiin.

Suomen kohtalo oli vaakalaudalla, mutta rintama piti ja kesti. Tässä tehtävässä niin sanotulla ikäväntorjunnalla oli erittäin suuri merkitys.
Tilaa tämä tuote adlibris.com/fi:n verkkokaupasta: www.adlibris.com/fi

Lähetä tätä tuotetta koskeva tiedustelu:

» Suomi sodassa - Laulut auttoivat

 
www.readme.fi