Pikahaku   laajennettu haku »
Lue ja osaa - Readme.fi
Hakemisto
Kotisivulle
Kirjahaku

Tietokirjat
Yrityskirjat
Sarjakuvat & Fiktio
Digi-kirjat
IT-kirjat
Lapset & Nuoret

Uutuudet
Tulossa
Media
INFO
Yritys
Yhteystiedot
Tilauskirjat
Töitä tarjolla
Mistä ostaa?
Ohjeet
Yritykset ja yhteisöt
Verkkokaupat

Email palvelu@readme.fi

Von Döbeln - Suurmiehen elämäkerta


Brantberg, Robert

Kustantaja: Readme.fi
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 09.2016
ISBN: 9789523211926
Sivuja: 300
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Kirjojamme voi tilata useista eri verkkokaupoista kuten www.adlibris.com/fi sekä www.suomalainen.com, www.booky.fi, www.akateeminen.com, www.cdon.fi/kirjat, www.prisma.fi, www.sokos.fi, www.citymarket.fi, www.info.fi ja www.karkkainen.com tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
Esittely

Georg Carl von Döbeln (1758–1820) tunnetaan kahdesta asiasta: hän oli Juuttaan taistelun sankari Suomen sodassa, hänellä oli musta side otsallaan, mutta Döbeln oli myös paljon muuta.

Nuori vänrikki Döbeln halusi osallistua Yhdysvaltain vapaussotaan Ranskan armeijan riveissä. Mutta ranskalaiset lähettivätkin hänet 1781 Intiaan, jossa myös oli käynnissä sota Britanniaa vastaan. Intiassa Döbeln haavoittui ja ylennettiin kapteeniksi.

Döbeln jatkoi palvelustaan Ranskassa. Kun Kustaa III julisti sodan Venäjää vastaan 1788, Döbeln palasi Ruotsiin. Hänet pestattiin Savon jääkärirykmenttiin. Döbeln kunnostautui Porrassalmen taistelussa, jossa hän haavoittui pahasti otsaan. Döbeln joutui loppuelämänsä kantamaan kuuluisaa mustaa sidettä.

Suomen sodassa 1808–1809 prikaatinkomentaja Döbeln saavutti voitot Kauhajoella ja Juuttaalla. Johtaessaan Ahvenanmaan puolustusta hän sai sotajuonella venäläiset luopumaan hyökkäyksestä Tukholmaan.

Döbeln osallistui vuonna 1813 sotaan Napoleonia vastaan. Itsepäinen von Döbeln tuomittiin erään omavaltaisen hyökkäyksen vuoksi kuolemaan. Kruununprinssi Kaarle Juhanan painostuksesta Döbeln selvisi vuoden linnatuomiolla.

Döbeln ylennettiin kenraaliluutnantiksi ja nimitettiin 1816 Ruotsin sotaoikeuden puheenjohtajaksi.
Tilaa tämä tuote adlibris.com/fi:n verkkokaupasta: www.adlibris.com/fi

Lähetä tätä tuotetta koskeva tiedustelu:

» Von Döbeln - Suurmiehen elämäkerta

 
www.readme.fi