Pikahaku   laajennettu haku »
Lue ja osaa - Readme.fi
Hakemisto
Kotisivulle
Kirjahaku

Tietokirjat
Yrityskirjat
Sarjakuvat & Fiktio
Digi-kirjat
IT-kirjat
Lapset & Nuoret

Uutuudet
Tulossa
Media
INFO
Yritys
Yhteystiedot
Tilauskirjat
Töitä tarjolla
Mistä ostaa?
Ohjeet
Yritykset ja yhteisöt
Verkkokaupat

Email palvelu@readme.fi

Projektitoiminnan musta kirja


Leppälä, Kari

Kustantaja: Readme.fi
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 01.2011
ISBN: 9789522203199
Sivuja: 160
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Kirjojamme voi tilata useista eri verkkokaupoista kuten www.adlibris.com/fi sekä www.suomalainen.com, www.booky.fi, www.akateeminen.com, www.cdon.fi/kirjat, www.prisma.fi, www.sokos.fi, www.citymarket.fi, www.info.fi ja www.karkkainen.com tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
Esittely

Projektitoiminnan musta kirja – miten aikamme menestynein käytäntö saadaan takaisin raiteilleen

Projektitoiminta on leviämässä teollisuudesta kaikkialle yhteiskuntaan, mutta ei kuitenkaan ilman sivuvaikutuksia. Sitä syytetään luovuuden nujertamisesta, osaamisen hävittämisestä ja työilmapiirin pilaamisesta. Eikä mene hyvin edes perinteisillä teknologia-aloilla. Suuret projektit karkaavat käsistä, ja infrastruktuurit tuntuvat hajoavan käsiin. Johtamistaidon muotona projektitoiminta vaikuttaa auttamattoman vanhentuneelta. Motivaatioteoriat, tietämyksen hallinta ja innovaatioiden johtaminen eivät ole jättäneet jälkiään sen ydinkäytäntöihin.

Kirjassa tarkastellaan raiteiltaan suistuneen projektitoiminnan maisemaa mustan pedagogiikan kautta. Kirja valaisee lukuisien esimerkkien kautta projektitoiminnan valoisia ja varjoisia puolia. Vähitellen huomaamme, että vika ei ehkä olekaan itse projekteissa. Ongelmat ovat kyllä aivan todellisia, mutta annamme niille helposti väärän tulkinnan.

On välttämätöntä katsoa rohkeasti silmiin projektien sivuvaikutuksia. Vain siten voidaan keskittyä olennaiseen, ja löytää ja hyödyntää projektitoiminnan arvokkain perinne. Projektien tilalle ei edelleenkään ole helppoa löytää vaihtoehtoisia toimintatapoja- eikä se ole aina tarpeenkaan. Kirjassa osoitetaan tie projektitoiminnan järkevään ja turvalliseen soveltamiseen. Projektitoiminnan arvokkaimmaksi osaksi osoittautuu sen kyky sovittaa yhteen eri sidosryhmien edut ja tarpeet. Projektitoiminnan peruskäytäntöihin ei edes tarvitse puuttua. Ne ovat edelleen päteviä ja toimivia, kunhan niitä sovelletaan tarkoituksenmukaisesti.

Tämä kirja on suunnattu kaikille niille, jotka joutuvat tavalla tai toisella tekemisiin projektien kanssa.

Kirjoittajasta Kari Leppälä on työskennellyt erilaisten kehityshankkeiden parissa 1970- luvulta alkaen, ja projektit ovat vaihdelleet tehtaiden automatisoinnista avaruusluotainten tietokoneisiin. Hän on toiminut myös projektitoiminnan kehittäjänä, kouluttajana ja laatupäällikkönä, ja kirjoittanut projektioppaita ja prosessikuvauksia. Pitkän uransa aikana Leppälä on toiminut teollisuudessa, VTT:llä, ja viimeisen vuosikymmenen itsenäisenä konsulttina. Leppälä on aiemmin toimittanut ja osin kirjoittanut kirjan ”Virtual design of smart products”, Edita 2003. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, ja suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon teollisen johtamisen alalta.
Tilaa tämä tuote adlibris.com/fi:n verkkokaupasta: www.adlibris.com/fi

Lähetä tätä tuotetta koskeva tiedustelu:

» Projektitoiminnan musta kirja

 
www.readme.fi